Menu

Anekdoter

Anekdoter er små historier som enten handler om noe selvopplevd eller noe forsamlingen kjenner til, eller det kan være historier om andre mennesker.

Les mer

Ord og uttrykk

Når du skal skrive en takk for maten tale kan det være gøy å bruke språket på en litt snedig måte, ved å inkludere noen av de mange flotte ord og uttrykk vi har her i Norge. Under finner du noen kjente ord og uttrykk som kan linkes opp mot mat.

Les mer

Ordtak

Når du skal skrive en takk for maten tale er det flere virkemidler du kan ta i bruk. Det finnes mange ordtak i Norge og Norden som kan passe som krydder i talen din. Under finner du noen kjente ordtak.

Les mer

Sanger og dikt

Norge har lang tradisjon i dette med å skrive dikt og sanger om mat. Kanskje har dette med å gjøre at i flere hundre år var det mange som hadde dårlige kår. Oj, rimet her var egentlig ikke tilsiktet, men plutselig var det jeg som diktet. Det jeg prøvde å si var at mange slet med å skaffe mat på bordet, og man laget sanger og dikt som omhandlet dette.

Les mer

Fra barnemunn

Fra barn og fulle folk skal man høre sannheten. Her kommer et utvalg formuleringer som små barn har kommet med. Når det gjelder betroelser fra fulle folk klarer du sikkert å komme på noen selv. 
Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen