Menu

Hvordan skrive en takk for maten tale?

Mye av arbeidet består i tankeprosessen før man setter i gang med å skrive. Først må man finne idéer, samle materiell og så gjelder det å strukturere godt og koke det ned til det du ønsker å ha med. Under finner du hint om hvordan komme igang og en beskrivelse av prosessen.

Les mer

Hva skal talen inneholde?

En takk for maten tale skal inneholde visse elementer, men det viktigste er nok å bruke anledningen til å lage en fin overgang til resten av kvelden.

Les mer

Holde tale

Å holde tale kan være en oppgave som er lekende lett for noen, men en stor utfordring for andre. Mange plasserer seg et sted i midten. Uansett utgangspunkt kan det være en god idé å kikke på disse rådene om det å holde tale.

Les mer

Å bryte isen

Det kan være smart å starte takk for maten talen med noe som får folk til å trekke på smilebåndet. På den måten vil folk lytte bedre til deg, og du vil få en bedre selvtillit gjennom talen. Her får du noen tips til hvordan starte en tale.

Les mer

Kjøpe ferdigskrevne taler?

Det finnes tilbydere av ferdige taler til en fast pris. Dette kan være en grei løsning hvis du ikke har tid til overs eller fantasi til å komme igang. Her kan du finne tilbydere av slike tjenester.

Les mer

Å mestre nervøsitet

Skal du holde en takk for maten tale og er kjempenervøs? Nervøsitet for å fremføre noe foran en forsamling er vel noe alle har i mer eller mindre grad.

Les mer

Bruk huskelapp

Jukselapp, huskelapp, cue cards.. kjært barn har mange navn. Dersom du skal holde en takk for maten tale, eller en hvilken som helst type tale, er det ingen skam å ha med deg talen nedskrevet på et ark i lommen.

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen