Menu

Bryllupstaler

Bryllupstaler involverer flere roller, og jeg skal beskrive disse her. I et bryllup er det nemlig tradisjonelt sett en bestemt rekkefølge på talene, men dette kan selvfølgelig avgjøres individuelt.

Les mer

Bryllupssanger

Bryllupssanger kan være sanger som er skrevet med en tekst spesielt for bruden, brudgommen eller brudeparet.

Les mer

Brudgommens tale

Brudgommen skal holde sin kanskje aller største tale i livet, nemlig den talen hvor han viser sin takknemlighet over å ha fått sin utkårede til alters.

Les mer

Forlover

Forloverens tale er noe mange ser frem til i bryllupsselskapet. Dette fordi man kanskje forventer noe litt mer løssluppent enn fra brudeparets foreldre og besteforeldre.

Les mer

Konfirmasjon

Konfirmasjonstalen er en tale som holdes av faren eller moren til konfirmanten, eller kanskje de holder den sammen. Her er det vanlig å ta et tilbakeblikk på årene man har hatt sammen, et slags resyme av barndommen, ispedd noen gode/morsomme historier og sist men ikke minst noen råd og formaninger for fremtiden.

Les mer

Konfirmasjonssanger

Konfirmasjonssanger er fine å bruke hvis du er en person som ikke liker å holde tale, men også som et godt alternativ til en tale. Ved å synge sammen skaper man en fin opplevelse, og ordene i en sang kan ofte sette seg bedre i bevisstheten enn ved taler, da man er med og synger selv.

Les mer

Herrenes tale

Herrenes tale skal være en hyllest til mannen, og den bør helst være morsom. Man kan være litt på kanten, dersom anledningen tilsier det, og man kan gjerne vitse litt om kjønnsroller og forskjeller mellom mann og kvinne.

Les mer

Damenes tale

Damenes tale skal være en hyllest til kvinnen, og den bør helst være morsom. Man kan være litt på kanten, dersom anledningen tilsier det, og man kan gjerne vitse litt om kjønnsroller og forskjeller mellom mann og kvinne.

Les mer

Toastmaster

Toastmasterens rolle er jo å være selve limet i selskapet. Dette er en person som koordinerer taler og annet som foregår, hovedsakelig gjennom måltidet.

Les mer

Festsanger

Festsanger er noe vi alle er med på å synge fra tid til annen, enten det er i bryllup, konfirmasjon, bursdager, dåp, jubileer eller andre selskap. Man kommer i humør og det blir god stemning av slike sanger. Noen sanger er håpløse, de stemmer ikke alltid med melodien og man kan sitte litt småflau og synge med, men de hører med i festlige lag.

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen